Menu

Процес на внедряване на ERP Odoo

Създаване на бизнес план

Внедряването на ERP Odoo започва със задълбочен анализ на бизнеса на клиента, което включва детайлно описване на процесите, изясняване на функционалните изисквания, проучване на системните изисквания, ясно очертаване на етапите на изпълнението и съответните компоненти.

Инсталация и настройка на софтуера

След уточняване на цялата необходима информация по време на бизнес анализа и създаване на план за изпълнение, следващата стъпка е изпълнение съгласно изготвен и подписан Business Blueprint - детайлно документиране на резултатите от процеса на първоначално проучване и изискванията на бизнес процесите.
Първата част обхваща одит на системата, за да се потвърди, че са спазени минималните изисквания за хардуер. Когато всички изисквания са изпълнени, скоро след това стартира инсталирането на ERP Odoo.

Настройка, миграция на данни и потребителски настройки

След като ERP Odoo е инсталиран, следва конфигурация, миграция на данни и персонализиране.
Този етап от процеса на внедряване включва мигриране на бизнес данни от използвания преди това софтуер и предишни системи.
Персонализирането на ERP Odoo може да се извърши по няколко различни начина. ERP Odoo има възможност за интегриране на различни модули, които разширяват функционалността на ERP Odoo или интегриране на приложения, различни от Odoo. Други видове персонализиране се осъществяват чрез проектиране на персонализирани работни процеси и правила за бизнес процеси и/или създаване на конкретни шаблони за отчети, печатни форми и др. Дължината на тази фаза зависи от сложността на персонализиране и/или интегриране на приложения.

Обучение на потребители

Преди стартиране на продуктивно използване на системата всички ключови потребители преминават обучение. По време на обученията и последващите срещи с ключови бизнес потребители се открива допълнителна информация за изискванията на бизнеса и се прилагат към процесите на ERP Odoo. След като се направят обученията и окончателните корекции, системата е готова да стартира.

Продуктивен старт и поддръжка

След като внедряването е приключено, може да се постави началото на продуктивен старт (реална работа със системата), като непосредствено след този старт поддръжката на ERP Odoo е активирана от наша страна.

Освен това може да се закупуват абонаментни планове за следгаранционна поддръжка, консултация, усъвършенстване на бизнес процесите и осигуряване на текущи обучение за крайни потребители.

  • Оценете
    (1 глас)
Васил Тумбев

Odoo интегратор и внедрител. Ръководител проекти.

Уеб сайт: www.odoo.bg

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

нагоре

Вход или Регистрирай се